Siiderimunkit ja vapun herkkureseptit

Kokeile vappuna siiderimunkkeja makean omenasiiderin kanssa ja katso Olutpostin muut oluella maustetut herkkureseptit juhlaan.

Siideriset vappumunkit

Taikina:

  • 1 prk(noin 250 g) maitorahkaa
  • 1,5 dl makeaa omenasiideriä
  • 1 pkt(50 g) hiivaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • Hyppysellinen kanelia
  • Hyppysellinen suolaa
  • 1 kanamuna
  • 6-7 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sulaa voita

Paistamiseen:

  • Rypsiöljyä tai kookosöljyä

Viimeistelyyn:

  • Sokeria

Sekoita rahka ja siideri huoneenlämpöisenä yhteen. Liuota tähän seokseen hiiva ja lisää sitten sokeri, kardemumma, kaneli, suola ja kanamuna joukkoon. Alusta jauhot taikinaan ja lisää lopuksi voi ja alusta kiinteäksi taikinaksi. Kohota noin tunnin.

Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja kohota niitä noin puoli tuntia. Kuumenna öljy korkeassa kattilassa. Kokeile öljyn sopivuutta pienellä taikinanokareella, öljy on tarpeeksi kuumaa, kun nokare paistuu kullanruskeaksi parissa minuutissa. Paista munkki kerrallaan ja nosta kullanruskea munkki reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyörittele kuumina sokerissa ja laita tarjolle omenahillon kera.

Katso Olutpostin arkistosta muita vapuksi sopivia herkkuja niin vapunaatoksi kuin brunssillekin!

Hauskaa vappua!