Unkarilainen vege-iltapala munakoisosta

0

Vegaaniruoka sopii oluen kanssa erinomaisesti. Nyt kun kasvikset ovat parhaimmillaan, niitä kannattaa hyödyntää myös oluen kanssa nautittavassa ruuassa. Hyviä vegaanireseptejä löytyy myös monien maiden perinneruuista, kun niitä osaa etsiä.

Unkarissa käytetään runsaasti munakoisoa sekä lämpimiin että kylmiin ruokiin. Tapa on tullut Turkista, joka vallitsi osaa Unkarista 150-vuoden ajan. Turkin vallan ajasta on jäänyt unkarilasten käyttöön munakoisotahna, joka muistuttaa turkkilaista vastinettaan baba ganoushia.  Tämä vegaaninen munakoisotahna on parhaimmillaan leivän päällä tai retrosti uuniperunan täytteenä ja sen seuraksi kannatta valita joko maltainen red ale-olut, vaalea belgi-ale tai saksalaistyylinen hedelmäinen vehnäolut.

Munakoisotahna

  • 1 munakoiso
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 sipuli raastettuna
  • ’3 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 2 rkl öljyä
  • Ripaus kuivattua meiramia ja basilikaa
  • Suolaa ja mustapippuria
  • 4-6 minitomaattia puolitettuna
Paahda munakoison kuori suoraan sähkölevyllä, niin että kuori poksahtelee. Kuori munakoiso käsin tai puuveitsen kanssa(ei metalli, siitä tulee makua). Laita kuorittu koiso kulhoon ja paina se rikki perunasurvimella(taaskaan, ei metallisella). Kuullota sipuliraaste ja valkosipuliraaste kasarissa öljyssä. Lisää munakoisomassa ja sekoita pari minuuttia. Ota pois liedeltä. Lisää mausteet, tomaatinpuolikkaat, sitruunamehu ja sekoita. Tarkista maku, lisää mausteita jos tarvitsee. Laita viileään vetäytymään pariksi tunniksi. Tarjoa rapeakuorisein leivän kanssa ja viileän oluen kera.


JAA KAVERILLE.

Kirjoittaja

Anikó Lehtinen
Scroll Up