Viikon olut ja ruoka -pari: Olutmehustetut marjat kerroksittain ja kriek

Hapanoluen ei ehkä perinteisesti koeta niin sopivan kokkaukseen, mutta parilla kikalla hapanoluella voi maustaa vaikka mitä. Tässä hedelmäistä tai marjaista olutta on käytetty jälkiruuan valmistamiseen.

Hapanoluella mehustetut marjat ovat oiva jälkiruoka kermavaahdon ja keksien kera, mutta tätä marjaherkkua voi laittaa myös lettujen päälle tai vaikka juustojen seuraksi. Juomana hapanolutmehustettuihin marjoihin kermavahdolla ja kekseillä sopii samanlainen hapanolut, kuin mitä ruuassa on käytetty, makea kriek tai paahteinen portteri.

Hapanolutmehustetut marjat kerroksittain

  • 2 dl vispikermaa
  • 4-6 suklaahippukeksiä
  • Suklaakastiketta

Olutmehustetut marjat:

  • 2 dl marjoja (mitä vain)
  • 1 dl hedelmällä tai marjalla maustettua hapanolutta
  • 1 dl hillosokeria
  • Vaniljatanko

Laita kattilaan marjat, vaniljatanko, olut ja sokeri. Kiehauta sekoittaen ja anna kiehua nesteen pois miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ota vaniljatanko pois ja laita puhtaaseen purkkiin ja viileään. Vatkaa kermavaahto. Ota neljä lasia, murenna pohjalle hieman keksiä, sitten marjoja, sitten kermavaahtoa ja suklaakastiketta. Toista kunnes lasi on täynnä tai raaka-aineet loppuvat. Koristele kermavaahdolla ja suklaakastikeella sekä marjoilla. Juomaksi marjoilla maustettua hapanolutta tai kevyttä porteria.

Kokeile myös:

Olutreissun leivostasting