Viikon olut- ja ruoka-pari: Halloumi-melonisalaatti makealla olutbalsamicolla

Olut on omiaan erilaisiin salaatinkastikkeisiin. Kokeile alkuruuaksi tai iltapalaksi halloumi-melonisalaattia makean olutbalsamicokastikkeen kera! Juomaksi hedelmillä maustettu gosea, kirpeää berliner weisseä tai raikasta golden alea.

Basilikainen halloumi-melonisalaatti makealla olutbalsamicolla

  • Noin 200 g halloumijuustoa viipaleina
  • ¼ vesimelonia
  • Noin 10 basilikanlehteä
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria

Makea olutbalsamico

  • 1 dl hedelmällä, kuten vaikka mangolla maustettua hapanolutta
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl balsamico-etikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria

Leikkaa vesimeloni viipaleiksi, pirskota öljyä päälle ja suolaa ja pippuroi paloja hieman. Paista halloumi kuumaksi kuivalla pannulla ja laita se meloniviipaleiden päälle. Koristele basilikanlehdillä.

Juomasuositus: Hedelmillä maustettu gose, berliner weisse tai golden ale.

Paista seuraksi olutfocaccia!

Vehnäolutfocacciaa iltapalaksi tai salaatin kylkeen