Viikon olut ja ruoka -pari: Hapanoluinen hedelmäsalaatti ja hapanolut

Kokeile kesään hapanolut-hunaja-chilimarinoituja mansikoita ja melonia jälkiruuaksi. Hapanoluiden liemi korostaa melonin ja mansikan makua ja tuo tervetullutta terää makeuteen. Hedelminä voi käyttää mitä vaan, myös säilykehedelmää talvella. Juomaksi voi ottaa pikarillisen samaa hapanolutta kuin mitä liemessäkin on käytetty.

Hapanoluinen hedelmäsalaatti (noin 4:lle)

1/4 melonia
Noin 15 mansikkaa

Liemi:

  • 2 dl hedelmillä tai marjoilla maustettua hapanolutta (kuten vadelmasour, mustikka berliner weisse tai vaikka mango gose)
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • Ripaus vaniljasokeria
  • Ripaus kuivattua chiliä (oman maun mukaan)

Koristeeksi: Limeä jos pidät happamasta

Sekoita liemi. Paloittele meloni suupaloiksi ja poista mansikoista kanta ja halutessasi leikkaa mansikat kahtia. Sekoita liemi ja hedelmät ja laita kylmään ainakin tunniksi.

Nauti sellaisenaan raikkaan maustetun hapanoluen kera tai vaniljajäätelön kanssa. Laita kulhoihin limeä, jokainen voi puristaa sitä vielä itse hedelmäsalaatin päälle halutessaan.

Ps. Voit myös soseuttaa koko homman ja tarjota mansikkamargarita-tyylisenä drinkkinä.

Katso muita kesäisiä reseptejä!

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!