Viikon olut ja ruoka -pari: Hapanolutmehustetut marjat kerroksittain

Kesä on marjojen aikaa. Kokeile tätä helppoa, oluella maustettua jälkiruokaa puutarhan tai metsän marjoilla tai hae marjasi torilta. Tilkka hapanolutta saa marjojen maut kukoistamaan!

Hapanolutmehustetut marjat kerroksittain

  • 2 dl vispikermaa
  • 4-6 suklaahippukeksiä
  • Suklaakastiketta

Olutmehustetut marjat:

  • 2 dl marjoja (mitä vain)
  • 1 dl hedelmällä tai marjalla maustettua hapanolutta
  • 1 dl hillosokeria
  • Vaniljatanko

Laita kattilaan marjat, vaniljatanko, olut ja sokeri. Kiehauta sekoittaen ja anna kiehua nesteen pois miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ota vaniljatanko pois ja laita puhtaaseen purkkiin ja viileään. Vatkaa kermavaahto. Ota neljä lasia, murenna pohjalle hieman keksiä, sitten marjoja, sitten kermavaahtoa ja suklaakastiketta. Toista kunnes lasi on täynnä tai raaka-aineet loppuvat. Koristele kermavaahdolla ja suklaakastikeella sekä marjoilla. Juomaksi marjoilla maustettua hapanolutta tai kevyttä porteria.

Teksti ja kuvat: Anikó Lehtinen

Kokeile myös:

Viikon olut ja ruoka -pari: Omenainen olutkana, satokausivihannekset ja witbier