Viikon olut ja ruoka -pari: Hapanolutpikkelöidyt kasvikset 

Hapanolutta voi käyttää sitruunamehun tai etikan tapaan ruuanvalmistuksessa. Kokeile vaikka kasvisten pikkelöintiliemenä!

 

Hapanolutpikkelöidyt kasvikset 

  • 1 kg pilkottuja kasviksia (mitä vain: kesäkurpitsaa, fenkolia, varsiselleriä, kukkakaalia, porkkanaa, paprikaa…)
  • 3 dl vaaleaa, maustamatonta hapanolutta
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 60 g suolaa
  • 60 g sokeria

Kiehauta liemi ja maista, lisää vettä/sokeria jos liian hapanta (hieman riippuu hapanoluen mausta). Laita ensin kovat kasvikset kiehumaan pariksi minuutiksi ja sitten pehmeät. Anna kiehua 3 minuuttia. Purkita liemen kanssa piripintaan asti. Kasvikset voi nauttia heti jäähdyttyään tai sitten ne voi säilyttää viileässä. Nauti täytettyjen munakoisojen tai muun ruuan lisukkeena, tai leikkeleiden ja juustojen kera.

Kokeile myös:

Viikon olut ja ruoka -pari: Olutpaneroidut perunakroketit ja IPA