Viikon olut ja ruoka -pari: Mangoiset beerbunit ja IPAa isälle

Tee isälle aasialaishenkinen brunssi maukkailla, oluella maustetuilla mangopossusämpylöillä. Herkulliset sämpylät syntyvät helposti aamupäivällä ja kun brunssilla ne tarjoilee IPA-oluen kera, on isänpäivä täydellinen. Muista, että voit tarjota IPA:n myös holittomana, jos edessä on ajoa vaikka isovanhemmille tai holiton maistuu muuten brunssilla paremmin.

Mangopossut sämpylässä

  • 300 g possun sisä-tai ulkofilettä suikaleina (tai tofukuutioita)
  • 300g mangokuutioita (vaikka pakkasesta)
  • Kookosöljyä paistamiseen
  • 2 rkl Sweet & Sour-kastiketta
  • 1 dl lager-olutta
  • 1 rkl hunajaa
  • pari hyppysellistä Garam Masala –maustetta
  • Suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

  • Sriracha-kastiketta
  • ½ punttia tuoretta korianteria
  • 4-6 pientä vehnäsämpylää

Paahda possusuikaleihin väri kookosöljyssä pannulla. Lisää mangopalat, sweet & sour -kastike, mausteet, hunaja ja olut ja anna kiehua kasaan sekoitellen. Halkaise sämpylät melkein kokonaan ja lämmitä ne. Tunge mangopossutäytettä sämpylöiden sisälle, koristele korianterilla ja sriracha-kastikkeella. Juomaksi sessio IPA, APA, lager tai golden ale.

Kokeile brunssille isälle myös näitä:

Viikon olut ja ruoka -pari: Suolaiset vohvelit ja vaalea vehnäolut

Viikon olut- ja ruokapari: Kylmäsavulohta, uppomunaa ja saksalaistyylistä vehnäolutta