Mainio kesäinen illallinen syntyy grillissä itämaisittain maustetuista kalaruusukkeista ja kylmästä hernejugurttikastikkeesta, oluella maustettuna, totta kai. Viereen kylmä olut, ja illallinen on valmis!
Itämaiset kalaruusukkeet ja hernejugurttikastike
- 4 ruodotonta kuhafilettä (tai muuta kalafilettä) pitkittäin halkaistuna
- 4 graavilohifilettä
- Voipaperia
Kalan liemi:
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/2 dl lager-olutta
- 2 tl seesaminsiemenöljyä
- 2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 sitruunaruohonvarsi viipaloituna
- puolikas chili viipaloituna
- Tuoretta korianteria
Sekoita liemi. Kiedotaan yksi graavilohi- ja kalafile yhteen ruusukkeeksi kaksinkertaisen voipaperipalan päälle. Lusikoidaan lientä päälle. Sidotaan nyyteiksi vaikka kaksin kappalein märällä puuvillalangalla. Sitten grilliin noin 10 minuutiksi.
Hernejugurttikastike
- 1,5 dl turkkilaista jugurttia
- suolaa ja mustapippuria
- 1 dl tuoreita herneitä (tai sulatettuja pakasteherneitä)
Sekoita kastikkeen ainekset ja laita kylmään tekeytymään. Tarjoa kastike ruusukkeiden kera, juomana viileää lager-olutta, belgityylistä vehnäolutta tai hedelmäistä APA:aa.
Teksti ja kuva: Anikó Lehtinen