Viikon olut ja ruoka -pari: Oluinen sienipiiras ja tumma lager

Hyödynnä sienisatosi oluella maustetussa sienipiirakassa. Helppo ja hyvä piiras maistuu oluen kanssa iltapalaksi tai illanistujaisissa. Juomaksi tuhdin kermaisen piirakan kanssa maistuu paahteinen tumma lager, maltainen amber ale, vienna lager tai perinteisempi, karamellisen havuinen IPA-olut.

Oluinen sienipiiras

Taikina:

  • 150 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 3 rkl tummaa lager-olutta
  • Suolaa

Nypi jauhot rasvan joukkoon, lisää olut ja muotoile palloksi. Laita hetkeksi kylmään.

Täyte:

  • Iso kasa sieniä pienittynä
  • 1/2 pkt pekonia paloiteltuna (onnistuu myös ilman, laita vaan lisää sieniä)
  • Pari sipulia pilkottuna
  • Mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 prk kermaviiliä
  • Päälle raastettua juustoa

Freesaa kuivalla pannulla sienistä neste pois. Lisää öljyä, sienet ja pekoni. Paista. Mausta mustapippurilla. Sekoita muna ja kermaviili. Painele taikina piirakkavuokaan leivinpaperin päälle, lisää sieniseos ja kaada päälle kermaviiliseos. Raasta juustoa vielä piirakkaan ja laita uuniin ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia, niin että näet kun pinta hieman ruskistuu. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Katso myös sienimuhennuksen resepti!

Oluinen sienimuhennos ja paistetut perunat