Viikon olut ja ruoka -pari: Parsaa olutkastikkeella ja NEIPA

Nyt niin trendikästä NEIPA eli NEW England India Pale Ale -olutta voi hyvin käyttää niin ruokajuomana kuin ruuanlaitossakin. Tässä reseptissä oluen greippinen sitruksisuus keventää kivasti  rasvaisten raaka-aineiden kuten creme fraichen  ja lohen tuhtiutta, sopien myös parsan vihreyteen. Herkkua yhdessä!

Parsa&olut&graavilohipasta

  • 1 pkt vihreää parsaa
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 pkt creme fraichea
  • Noin 200 g graavilohta( se toimii erinomaisesti kermaisessa pastassa, suola kun on valmiina).
  • 1 dl hennohkosti humaloitua NEIPA tai belgityylistä vehnäolutta
  • Pastaa
  • Mustapippuria ja suolaa

Lämmitä uuni 200- asteeseen, pese ja taivuta parsat poikki. Pyöräytä parsat oliiviöljyssä uunivuokaan ja paahda uunissa noin 15-20 minuuttia. Laita pasta keittymään.

Tee sillä aikaa kastike. Vatkaa creme fraiche ja olut yhteen. Pieni graavilohi ihan pieniksi kuutioiksi. Sekoita kattilassa olutseokseen ja kiehauta. Mausta mustapippurilla. Tarjoa heti kuuman pastan ja parsan kera. Lasiin tietysti NEIPA-olutta.

Ota talteen myös superhelppo parsaresepti!

Olutta ja parsaa superhelposti