Viikon olut ja ruoka -pari: Skottilaiset murekemunat ja bitterit

Skottilaiset lihamurekekananmunat ovat maukasta olutherkkua ja sopivat varsinkin saarivaltion bittereiden kanssa oivallisesti. Kokeile iltapalaksi tai alkuruuaksi!

Skottilaiset lihamurekekanamunat (neljälle)

  • 4 munaa
  • 200 g savupekonia

Mureke:

  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 pieni sipuli pienittynä
  • ½ dl korppujauhoa
  • Suolaa ja pippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 dl amber ale -olutta

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä munat löysiksi ja kuori ne varovasti. Sekoita kulhossa jauhelihaan suola, pippuri, muna, mausteet ja sipulisilppu. Anna korppujauhon turvota vedessä 5 minuuttia ja sekoita se murekeseokseen. Jaa mureketaikina neljään osaan ja muotoile kustakin ohut pihvi. Laita muna jokaiselle pihville ja kääri mureketaikina munan ympärille, muotoile palloksi kostutetuin käsin. Kiedo pekoniviipaleet pallojen ympärille. Pane murekepullat voideltuun uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes mureke on kypsää. Valele silloin tällöin rasvalla joka muodostuu vuokaan. Nauti maukkaan brittityylisen bitterin kera.