Viikon olut ja ruoka -pari: Vuohenjuustosalaatti olutvinegretellä ja belgityylinen vehnäolut

Lämpimät salaatit ovat omiaan pimeneviin kesäiltoihin. Kokeile olutvinegretellä silattua vuohenjuustosalaattia, juomana kirpeä hapanolut, hedelmäinen belgityylinen vehnäolut, rustiikkinen saison tai vaikka raikas APA!

Olutvinegretellä silattu vuohenjuustosalaatti

  • 1 punttia salaattia
  • 8 minitomaattia
  • noin 8-10 viinirypälettä
  • 2/3 dl kuivattuja pähkinöitä ja puolukoita seoksena (kaupasta)
  • öljyä uunissa paistamiseen
  • 300 g vuohenjuustoa
  • ½ pnt basilikaa

Olutvinegrette:

  • 1 dl belgityylistä vehnäolutta
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl balsamicoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Vinegrette säilyy jääkaapissa noin viikon.

Laita viinirypäleet sekä tomaatit öljyttyyn uunivuokaan ja uuniin 150 asteeseen. Tue uuniluukku raolleen puulastalla ja anna paahtua 10 minuuttia. Pese ja revi salaatti ja jaa se lautasille. Viipaloi juusto noin sentin paksuisiksi kiekoiksi ja grillaa ne kuumalla, kuivalla paistinpannulla. Asettele juusto lautasille salaatin päälle, laita päälle myös viinirypäleet, tomaatit, pähkinät ja basilikanlehdet. Pirskottele lopuksi olutvinegretteä kaiken päälle ja tarjoa heti. Juomaksi sopi belgityylinen vehnäolut, saison, berliner weisse, APA tai belgityylinen blond ale.

Kokeile myös tätä: 

Lämmin punajuurisalaatti olutmarinoidulla camembert-juustolla

aikakausilehti