Fiskars Villagen ruukkikylään lisää käsityöläisjuomien valmistusta

Fiskars Villagen ja Uniq Drinks Finland Oy:n yhteistyö tuo ruukkikylään lisää käsityöläisjuomien valmistusta ja vahvistaa Fiskarsin kylän asemaa ympärivuotisena ruokamatkailukohteena

Jari Leinonen luotsaa Fiskarsin panimoa

Fiskarsin Panimon perustaja ja vetäjä Jari Leinonen Fiskars Group ja Juomayhtiö Uniq Drinks Finland Oy ovat solmineet pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Fiskars Villagen Vanhan Veitsitehtaan runsaan 3200 neliömetrin tiloista. Veitsitehdas on jo pitkään toiminut Fiskarsin Panimon, Ägräs Distilleryn ja Noita Wineryn kotina, ja nyt juomatuotanto laajenee koko rakennukseen tuoden mukanaan myös osan Suomenlinnan Panimon tuotannosta. Fiskarsin Panimo , Noita Winery ja Ägräs Distillery sekä Suomenlinnan Panimo siirtyivät Uniq Drinks Finland Oy:n enemmistöomistukseen elokuussa 2020.

”Uniq Drinksin tulo Fiskarsiin on erittäin tervetullutta ja tukee alueen elinvoimaisuuden kehittämistä sekä vahvistaa käsityöläisyyteen perustuvaa elinkeinorakennetta. Paikallinen juomatuotanto yhdistettynä lähiruokaan vahvistaa edelleen käsityöläisistä, muotoilijoista ja taiteilijoistaan tunnetun Fiskarsin mainetta myös erinomaisena ympärivuotisena ruokamatkailukohteena,” sanoo Fiskars Groupin kiinteistöliiketoiminnan johtaja Kari Selkälä.

”Vuokrasopimus on pitkäaikainen, ja tulemme investoimaan huomattavasti sekä tuotantoon että vierailukokemukseen Veitsitehtaalla” kertoo Uniq Drinksi Finlandin toimitusjohtaja Mikko Ali-Melkkilä. ”Fiskarsin ruukki on uniikki kohde, jolla on pitkä historia ja suuri merkitys suomalaisen tuotantoteollisuuden parissa. Lähdemme nyt viemään laadukkaiden käsityöläisjuomien valmistusta vahvasti eteenpäin, ja laajentamalla tuotantoa sekä yhdistämällä asiantuntemusta ja laitteistoa, pystymme tarjoamaan entistäkin elämyksellisempiä kokemuksia kuluttajille” Ali-Melkkilä jatkaa.

Veitsitehtaan vierailukeskus auki ensi vuoden aikana

Arkkitehti Ari Bungers on mukana kehittämässä vierailukokemusta ja tarkoitus on avata saman katon alla toimivien juomien valmistusta kävijöille entistä kiinnostavammin. Tilassa on aiemmin järjestetty panimo- ja tislaamokierroksia, ja olemme iloisia että toiminta jatkuu ja toiminnan kasvun myötä monipuolistuu.

Suomenlinnan Panimon tuotanto Suomenlinnassa jatkuu kuten ennenkin, mutta suuremman skaalan juomavalmistus siirtyy tällä hetkellä Vantaan Nikinmäessä sijaitsevasta panimosta Fiskariin. Fiskarsin Panimon kauppa on tulevista muutostöistä huolimatta auki normaalisti. Vierailukeskus avautuu loppukeväästä 2021, jolloin myös baaritoimintaa päästään jatkamaan.

Uniq Drinks Finland Oy on juomien maahantuontiin, jakeluun ja valmistukseen erikoistunut yhtiö. Yritys kuuluu vuonna 1899 perustettuun, perheomistuksessa olevaan Heino-konserniin. Tuoteportfolioon kuuluu mm. australialaiset Yalumba-viinit, espanjalaiset Beronia-viinit, Magners-siiderit, Veltins-oluet sekä kotimaiset Suomenlinnan Panimo, Fiskarsin Panimo, Noita Winery ja Ägräs Distillery. 

Lähde: Uniq Drinks tiedote
Kuva: Anikó Lehtinen ja Fiskarsin ruukin mediapankki

Fiskarsin panimo Olutpostin verkossa

Fiskarsin Panimo ja Noita Winery osaksi Uniq Drinks Finlandia

Juomien monitoimija Fiskarsin Panimo

Poikkeustilanne 3 – Fiskarsin panimo

Fiskarsin Panimon Bruk’s Best Bitter Real Ale

Olutprofiili: Simon McCabe, Fiskarsin Panimo


https://olutposti.fi/fiskars-floridus/https://olutposti.fi/fiskarsin-panimon-tammitsaari

Fiskarsin Panimon Farmhouse Series Vermillion – Saison de Rouge

Fiskarsin Panimolta humaloitu siideri

Simon McCabe aloitti Fiskarsin Panimolla

Rekolan Panimo on nyt Fiskarsin Panimo

Fiskars Farmhouse Series jatkaa hapanoluella

Uniq Drinks Olutpostin verkossa:

Fiskarsin Panimo ja Noita Winery osaksi Uniq Drinks Finlandia

Birra Salento ja Uniq Drinks Finland Oy yhteistyöhön

Vibrant Forest oluet Uniq Drinksin valikoimiin


https://olutposti.fi/uniq-drinks-uutuudet-huhtikuu-2020/https://olutposti.fi/miten-olutala-selviaa/

Videoesittelyssä uusin Olutposti-lehti 4/2020 – Olutposti