Jälkiruoaksi grillipersikkaa ja hapanolutta

Grilliruokaa ajatellaan yleensä suolaisena, mutta grillissä voi mainiosti tehdä myös jälkiruokaa. Tämän kesäisen jälkiruoan kera kannattaa nauttia raikasta hapanolutta.

Grillatut olutpersikat hunajan ja pähkinöiden kera

  • 4-6 persikkaa puolitettuna
  • auringonkukkaöljyä grillaamiseen
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl trooppisella hedelmällä maustettua hapanolutta
  • kourallinen pähkinäsekoitusta

Sekoita hunaja ja hapanolut. Puolita persikat ja sivele tasainen puoli ohuelti öljyllä. Grillaa persikoita hetki tasainen puoli alaspäin, niin että ne hieman pehmenevät ja kumoa lautaselle grillattu— puoli ylöspäin. Valuta hunajahapanolutta päälle ja ripottele pähkinät lopuksi. Tarjoa saman hapanoluen kera.

Kokeile myös:

Viikon olut ja ruoka -pari: Kolmen suklaan kakku ja hapanoluthunajaviikunat