Mamu Brewing – uusi panimo Helsingin Fredrikinkadulla

Helsinkiläisen ravintola Nollan yhteydessä toimiva Mamu Brewing on aloittanut toimintansa. Oluita on tarkoitus tehdä sekä omiin tarpeisiin, growler-ulosmyyntiin että valikoituihin ravintoloihin. Ensimmäiset oluet lanseerataan heinäkuun alkupuolella.

Yksi Nollan omistajista, Carlos Henriques on keväällä käynyt panimo-opissa mm. Olarin Panimon Ville Leinon luona ja nyt omia oluita on jo tehty useamman keiton verran. – ”Olen taustaltani kokki ja mietin oluentekoa nimenomaan makujen kautta,” kertoo Henriques. – ”Haluan tehdä oluita, missä käytetään mahdollisimman paljon sesongin raaka-aineita ja jotka sopivat myös ravintolamme makuihin.”

Ravintola Nolla pyrkii kaikella toiminnallaan hävikittömyyteen ja oluenteosta jäänyttä hävikkiä käytetään myös ravintolan puolella mm. jäätelössä. – ”Nyt myös monet ravintolan kastikkeet tulevat olemaan olutpohjaisia, koska meillä on oma panimo. Olen kokeillut kaikkia oluenteosta jääneitä raaka-aineita ruuanteossa ja se on kiinnostava lisä toimintaamme”, Henriques linjaa. Ruuan yhteydessä tullaan myymään myös juomapaketteja, joissa olut on olennainen osa makunautintoa.

Mamu Brewingin oluentekijä Carlos Heriques.

Mamu Brewewingin jo valmiit oluet ovat kaikki alkoholiprosentiltaan matalahkoja, alle neljä prosenttisia. Henriques sanoo, että näin oluita voi juoda enemmänkin ja nauttia niiden mausta ilman voimakasta alkoholiprosenttia.

Olutposti pääsi maistamaan niin mukavan kirpeän limonadista vaaleaa hapanolutta kuin raparperilla maustettua hapanta, mietoa oluttakin. Molemmat sopivat hyvin ravintola Nollan raikkaisiin makuihin. Panimon valikoimista tulee löytymään myös mm. session IPA, jossa alkoholipitoisuus on myös matalahko. – ”Kaikki oluet on mietitty niin, että ne olisivat tarpeeksi erilaisia keskenään ja kävisivät myös ruuan kanssa”, vinkkaa Henriques.

Mamu Brewingissä pannaan olutta 500 keittokoon panimoilaitteilla . – ”Olen oluentekijänä itseoppinut ja saanut hyvin paljon apua muilta pienpanimoilta. Ilman Olarin Ville Leinoa en olisi tässä, mutta kiitos myös mm. Kakolan ja CoolHeadin väelle, jotka jaksoivat kärsivällisesti vastata kysymyksiini”, Henriques kiittelee.

Lopuksi Mamu Brewingin Carlos Henriques summaa oman olutfilosofiansa. – ”Olen oluentekijänä pikkuhiljaa löytänyt oman tyylini, haluan tehdä hieman valtavirrasta poikkeavia oluita, joissa korostuu sesonki, raikkaus ja usein alhainen alkoholiprosentti”.

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!