mainos
mainos

Mitä on Aito Siideri?

Siideriä, kiitos -blogissa kirjoitan aidoista siidereistä. Koska siideritietoisuus verrattuna olueen ja viiniin on vielä aivan lapsenkengissä, on hyvä selventää aidon siiderin merkitystä hieman.

Bulkkisiideri, aito siideri – mistä on kysymys?

Aidon siiderin määrittelyä Suomessa hämärtää se, ettei toistaiseksi ole ollut selkeää linjaa, mitä tuotetta aidoksi siideriksi voidaan kutsua. Useat ns bulkkisiideritkin ovat mainostaneet olevansa ”aitoja”. Onneksi Suomalaisen Aidon Siiderin Seura— ja useat siideriaktiivit ovat aloittaneet aktiivisen toiminnan niin kotimaisen kuin ulkomaisenkin Aidon Siiderin aseman parantamiseksi.

 

Aidon siiderin määritelmä & tekotapa lyhyesti

Määritelmät voivat hieman vaihdella kansainvälisesti, mutta lainaan tässä yhteydessä Suomalaisen Aidon Siiderin Seuran määritelmää suomalaiselle siiderille:

• siideri tehdään 100% aidoista omenista, tuorepuristamalla mehu omenista (ei tiivistettä, se kuuluu vain bulkkiin!). Mehua ei pastöroida.
• Mehuun ei lisätä vettä, vaan se laitetaan käymään sellaisenaan. Usein tynnyriin, mutta myös terästankki käy.
• Aito siideri käy perinteisesti omalla villihiivalla, nykyään välillä lisätään myös hiiva erikseen – tämä siis on sallittua)
• Aito siideri kypsyy pitkään tynnyrissä tai tankissa
• Perinteiseen aitoon siideriin ei lisätä sokeria vaan makeus tulee omenan omasta sokerista. Näin ollen makeammat siiderit ovat miedompiprosenttisia, koska eivät ole käyneet ihan loppuun.

Aito siideri sopii kaikille, myös oluen ja viinin ystävälle!

#siideri #aitosiideri #siideriäkiitos #SASS #suomalaisenaidonsiiderinseura

www.siideriakiitos.fi

HUOM! Kuvien oikeudet Siideriä Kiitos -blogilla. Ethän kopioi!