Grillikesään siiderikasviksia jugurttipippurikastikkeen kera

Kuiva omenasiideri maustaa miellyttävästi grilliruokaa. Parilalla nopeasti valmistuvat siiderikasvikset tarvitsevat seuraansa vain kirpeän mustapippurisen jugurttikastikkeen, niin kesäinen ruoka on valmis. Nauti grillikasvikset saman siiderin kanssa kun mitä käytit ruuanvalmistuksessa. Oluenystävät voivat kokeilla ruokajuomaksi myös golden alea.

Siiderikasvikset jugurttipippurikastikkeen kera

  • 1 kesäkurpisa
  • 2 omenaa
  • — pientä sipulia
  • 2 dl kuivaa omenasiideriä
  • Öljyä paistamiseen

Jugurttikastike

  • 1 dl mustapippurituorejuustoa
  • 1 dl turkkilaista jugurttia
  • 1 dl kermaa
  • Suolaa ja mustapippuria

Tee kastike surauttamalla kaikki sen ainesosat tasaiseksi tahnaksi. Maista, lisää maun mukaan suolaa ja pippuria. Laita tekeytymään viileään.

Laita grilli tulille ja öljyä parila. Leikkaa kasvikset suupalan kokoisiksi. Laita parilalle sipulit ensin, sitten kesäkurpitsapalat ja lopuksi omenat. Kaada siideriä parilaan loraus kerrallaan ja anna kasvisten höyrystyä siiderissä.

Tarjoa kasvikset kuumana viileän kastikkeen ja rapeakuorisen leivän kera, lasiin kuivaa omenasiideriä, golden alea tai muuta vaaleaa, kevyesti humaloitua olutta. Tätä voi myös hyvin tarjota lisäkkeenä kalalle tai lihalle.

Kuvat: Anikó Lehtinen

Katso myös:

Viikon olut- ja ruoka-pari: Halloumi-melonisalaatti makealla olutbalsamicolla