Viisi Penniä muuttui kansainväliseksi panimoravintolaksi

Kaupallinen yhteistyö

Helsingin perinteisten olut- ja ruokaravintoloiden eliittiin lukeutuva Viisi Penniä on kokenut lähes täydellisen muutoksen.

Keskeisin syy remonttiin oli uuden Mad Hopper Brewing Company -panimon rakentaminen ravintolan yhteyteen. Vanha Viisi Penniä tunnetaan nyt nimellä Panimoravintola Viisi Penniä.

panimoravintola

Tuotanto Mad Hopper Brewing Companylla on täydessä vauhdissa. Oluiden valmistuksesta vastaa amerikkalainen palkittu panimomestari Gustavo Vale. Mad Hopperissa Vale tekee laadukkaita oluita ensiluokkaisella laitteistolla. Erilaisten oluiden ja makujen ystäville tulee olemaan paljon maistettavaa. Jatkossa Vale pyrkii valmistamaan jopa yhden uuden oluen joka viikko.

”Paljon on kiinni siitä, mitä asiakkaat haluavat. Aloitamme laajalla repertuaarilla, jonka uskon kiinnostavan myös alan harrastajia. Aloituslistalla on kölsch-tyyppinen vaalea ale, stout, kolem NEIPA-olutta, Witber sekä hedelmäinen sour IPA”, panimomestari luettelee.

oluella

Ravintoloitsija Gianjot ”Dollar” Singh ja ravintolapäällikkö Riitta ”Ritu” Hurtig

Oman panimon oluet näkyvät ja maistuvat ruokalistan uudistuksessa. Kaikki Mad Hopperin oluet saavat ensi-iltansa Panimoravintola Viidessä Pennissä

”Käytämme oluita keittiössä ruoanvalmistuksessa eli ne liittyvät näin koko ruokatuotteeseen. Annoksille on myös olutsuositukset.”, kertoo Onniravintoloiden toimitusjohtaja Gianjot ”Dollar” Singh.

Kun kellarissa syntyy uusi olut, sille pyritään löytämään heti kumppani ruoka-annoksista.

”Jos sellaista ei ole jo luonnostaan, tuomme uuden annoksen listalle tai viritämme jotakin valmista annosta siihen suuntaan, että niille syntyy luontainen yhteys. Tässä tulemme olemaan mahdollisimman luovia ja ketteriä”, Singh sanoo.

Keittiöpäällikkö Paavo Konosen ajatuksena on tuoda koko Panimoravintola Viiden Pennin ruokatuote vastaamaan tämän päivän asiakkaiden vaatimuksia ja mieltymyksiä.

”Ruokalista on pidempi ja monipuolisempi kuin aiemmin. Tuomme lautaselle moderneja kansainvälisiä vivahteita sekä rehellisiä suomalaisia makuja kasvisruokaa ja merenantimia unohtamatta”, Karhu kertoo.

Panimoravintola Viiden Pennin ilmeestä vastaa sisustussuunnittelija Jaana Ekman Visionary Design Partners Helsingistä. Suunnittelutoimisto on tunnettu lukuisista rohkeista ravintolasisustuksista, joissa on paljon yksityiskohtia eri aisteille.

Teksti ja kuvat: Viisi Penniä

Advertoriaali on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 2/2021.

Mad Hopper Brewing Company ja ravintola Viisi Penniä – nyt panimo ja ravintola samassa paikassa

Videoesittelyssä uusin ja uudistunut Olutposti-lehti sekä tilaajaedut

Amerikkalainen panimomestari helsinkiläiseen pienpanimoon

Olutposti juhli 20-vuotistaivaltaan Simo Frangénin johdolla

Olutharrastuksen monet kasvot