mainos

Kirkko ja SOPP lyövät hynttyyt yhteen tampereella

”Kirkko ja SOPP lyövät hynttyyt yhteen, kun Helatorstaina 25.5. klo 11.00 uskonpuhdistuksen 500-vuotista merkkivuotta juhlistetaan järjestämällä Keskustorilla Ylitsekuohuvaa armoa-ulkoilmamessu. Kaksikielisen messun suomeksi ja ruotsiksi toimittavat tuomiorovasti Olli Hallikainen ja kirkkoherra Kim Rantala. Musiikista vastaa Virsi on pop –bändi, jonka virsisovitukset kulkevat tummista bluesrytmeistä vauhdikkaisiin kansanmusiikkipoljentoihin.”

Käsityöoluiden juhla tuo pienpanimot Tampereelle jo neljättä kertaa. Festivaali tarjoaa maistettavaksi yli 200 kotimaista pienpanimotuotetta; oluita, siidereitä, long drinkkejä, tisleitä ja virvoitusjuomia.

SOPP-tapahtuma on kerännyt vuosittain yhteensä yli 40000 kävijää Lahdessa, Helsingissä, Turussa ja Tampereella vuodesta 2002 alkaen. Olutjuhlan järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy, joka täyttää tänä kesänä 32 vuotta ja on siten Suomen vanhin pienpanimo.

–Tämän vuoden olutkatselmus on tähän mennessä laajin pienpanimoiden yhteisesiintyminen Tampereella. Tapahtumassa on mukana ennätyksellisesti 30 Pienpanimoliiton jäsenyritystä, kertoo tapahtuman järjestäjä, Lammin Sahdin Pekka Kääriäinen.

Lähiolut on lähiruokaa

Pienpanimot ovat vuodesta toiseen yrittäneet saada yli 4,7%-tuotteilleen ulosmyyntioikeutta tilaviinien ja sahdin tapaan. Kääriäinen tähdentää, ettei pienpanimo-oluiden myynnin vapauttaminen ole sosiaali- ja terveyspoliittinen kysymys. Tämä on mukana uudessa alkoholilakiesityksessä, mutta valmista ei näytä tulevan.

– Lähiruoka on tänä päivänä ajankohtaista. Kotimaiset pienpanimot nojaavat oluen valmistuksessa puhtaisiin suomalaisiin raaka-aineisiin sekä kotimaiseen työhön ja osaamiseen. Pienpanimossa käsityönä valmistetut sahti, olut ja siideri ovat aitoja lähituotteita siinä missä lihajalosteet, leipomotuotteet tai muut elintarvikkeet, Kääriäinen muistuttaa.

Käsityöpanimot myös tukevat suomalaista kestävää maataloutta käyttämällä pääraaka-aineina lähialueilla kasvatettua mallasohraa, josta osa on luomua. SOPP-tapahtumassa on esillä useita kotimaisia luomuoluita.

Suomalainen olutfestivaali

SOPP-tapahtuman ajaksi Keskustorista on aidattu yli 2500 neliömetriä anniskelualueeksi, jossa tuotteiden esittely ja myynti tapahtuu. Alueella on tarjolla myös monipuolista kotimaista ruokaa panimojuomien kyytipojaksi.

Tampereen Keskustorin iltaohjelmasta vastaavat mm. Ants in the Pants (ke), Heikki Hela (to), Tommy Band (pe) ja Sami Saari (la).

SOPP-tapahtuma on avoinna Keskustorilla

keskiviikkona — — — — — — — — — — — — — — — — — — —  24.5.— — — — — —  klo 19.30-01

torstai – lauantai — — — — — — — — — — — — — — — —  25.-27.5. klo 12–01

Panimot:

Bock—´s Corner Brewery, Vaasa

Bryggeri Helsinki, Helsinki

Cool Head Brew, Tuusula

Fiskarsin Panimo/Fiskars

Hiisi Panimoyhtiö, Jyväskylä

Hopping Brewster, Akaa

Iso-Kallan Panimo, Kuopio

Kaleva Brewing Company, Tampere

Koskipanimo / Panimoravintola Plevna, Tampere

Lammin Sahti, Hämeenlinna

Lapin Voima, Rauma

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Laitila

Maistila, Oulu

Maku Brewing, Tuusula

Mallaskoski, Seinäjoki

Mallaskuu, Lapua

Nokian Panimo, Nokia

Nordic Brewery, Lempäälä

Panimo Honkavuori, Joensuu

Panimoravintola Beer Hunter—´s, Pori

Pyynikin Käsityöläispanimo, Tampere

Radbrew, Kaarina

Ruosnimen Panimo, Pori

Saimaan Juomatehdas, Mikkeli

Sonnisaari Panimo, Oulu

Stallhagen, Ahvenanmaa

Suomenlinnan Panimo, Helsinki

Teerenpeli Panimo & Tislaamo, Lahti

Tornion Panimo, Tornio

Vakka-Suomen Panimo, Uusikaupunki