mainos
mainos

Nordic Brewery kohtasi Donut Islandin – syntyi Nordic Donut

Tampereen kupeeseen Lempäälän Sääksjärvelle nousee taas uusi pienpanimo, kun olutpiireistä laajasti tunnettujen Joonas Koiviston ja Mika Oksasen perustama Nordic Donut pienpanimo aloittaa toimintansa. Panimo valmistaa olutta sekä Donut Island Brewing – että Nordic Brewery–nimillä.

Olutmaailmalle molemmat tuotemerkit ja miehet ovat jo tuttuja: Donut Island on alkujaan helsinkiläinen, nimensä mukaan Munkkisaaressa perustettu kiertolaispanimo ja Nordic Brewery taas jo aikaisemminkin Koiviston vetämä tamperelainen pienpanimo. Molemmat pienpanimot ovat toimineet jo monta vuotta ja tuttuja myös niin oluttapahtumista, kaupan hyllyltä kuin ravintoloistakin.

Nyt toukokuussa luvat saanut Nordic Donut -pienpanimo tekee sekä kokeilevia että hieman perinteisempiäkin oluita. – Tarkoituksena on, että molemmat panimon tuotemerkit jatkavat toimintaansa kutakuinkin entisellään, kertoo toinen Nordic Donutin perustajista, Mika Oksanen. – Meitä on tässä kaksi toiminnassa mukana, ja vaikka kumpikin vastaa osaltaan ”omasta” brändistään, yhdessä me tätä teemme.

Nordic Breweryn takana oleva Joonas Koivisto on samaa mieltä: – Olen todella hyvällä mielellä, kun vihdoinkin pääsemme aloittamaan uuden panimon kanssa kunnolla ja kertomaan asiakkaille muutoksesta. Eniten innoissani olen siitä, että voimme yhdistää kaksi hyvinkin erilaista brändiä toisiinsa, ja näin saamme ”pelivaraa” niin reseptien suunnittelussa kuin tuotannon maksimoimisessakin.

Nordic Donutin Joonas Koivisto ja Mika Oksanen

 

Tulevaisuudessa Nordic Brewery tulee keskittymään hieman perinteisempiin oluttyyleihin, kun taas Donut Islandin uudet oluet tulevat edustamaan modernimpaa ja nykyaikaisempaa linjaa.

Panimon vuosituotanto tulee ainakin aluksi sijoittumaan noin 50 000 litran tuntumaan ja oluita saa tulevaisuudessa sekä tölkistä että ravintola-astiasta. Myynti tulee sijoittumaan aluksi Tampereen  ja Uudenmaan alueelle. –Pyrimme siihen, että valikoimissa olisi hieman yli kymmenen olutta yhteensä. Nyt koronan aikana keskitymme varsinkin kauppavahvuisiin oluisiin, kertoo Oksanen. – Donutin puolelta mm. suositusta Frisco Disco IPA-oluesta on tulossa 5,5 %  versio. Tavoite on kuitenkin olla myös laajasti mukana ravintolapuolella, heti kun tilanne sen sallii.

Uuden panimon keittokoko on hieman yli viisisataa litraa ja Oksasen mukaan erikokoiset käymissäiliöt mahdollistavat sen, että voidaan tehdä sekä suurempia vakiotuotteita, että pienempiä eriä. – Haluamme varmistaa vakiotuotteidemme mahdollisimman varman saatavuuden. Nordic Breweryn oluisiin kuuluu Havu, Imperial Stout, Weizen sekä muitakin tuotteita, joihin varsinkin tamperelaiset ovat jo tottuneet. Donut Islandin vakiovalikoimassa jatkavat muun muassa Andrea, Ich Bin Ein Berner ja I Hop It’s Not A Problem -sarja unohtamatta kokeellisempia erikoiseriä.

Nordic Donutilla ei vielä omaa panimokauppaa ole, mutta Oksasen mukaan se on tulossa. – Olemme myös ehkä mukana oluttapahtumissa, jos ja kun niitä kesällä on. Saimme juuri luvat, joten nyt keskitymme nimenomaan oluentekoon, muun aika on myöhemmin.

Lue myös:

Mitä ajattelee oluenteosta Nordic Breweryn Joonas Koivisto?

Arkiston aarre: Olutnörtti Mika Oksanen