mainos

Joulukalenterin 8. luukku: Olutreissun olut ja juusto -tasting

Olutpostin joulukalenterin kahdeksannesta luukusta löytyy Olutreissun helposti toteutettava olut ja juusto -tasting, jonka voi toteuttaa virtuaalipikkujouluissa, lähisuvun kesken tai vaikka kavereiden etätapaamisessa.

Tässä neljä takuuvarmaa yhdistelmää:

Vuohenjuusto ja saksalaistyylinen vehnäolut (vaikka Paulanerin vehnäolut ja Mallaskosken SnowHow vehnäolut). Hapan vuohenjuusto tasapainottaa vehnäoluen banaanisuutta ja oluen poreileva hiilidioksidi keventää juuston suutuntumaa.

Emmental ja pils/lager (vaikka Hiisi Keito Lager ja Bryggeri Pils). Pilsin/lagerin kuiva humalointi keventää juuston rasvaisuutta ja oluen ja juuson intensiteetti vastaavat toisiaan.

Cheddar ja IPA (vaikka Trillium Dot Ave Double IPA ja Fat Lizard Skank Sessio IPA). Vahva ja suolainen juusto tuo esiin oluen makeita ja hedelmäisiä aromeja samalla kun juuston maun raskaus kevenee oluen humaloinnista.

Sinihomejuusto ja porter/stout (vaikka Keisari Stout ja Tornion panimon Jouluporter). Sinihomejuusto korostaa oluen suklaisutta ja lakumaisuutta, ja oluen paahteisuus leikkaa juuston rasvaisuutta.

Ota tästä vinkit maisteluun!

Katso myös Olutreissun muut tasting-vinkit:

Olutreissu: Järjestä helposti olut&ruoka -pikkujoulutasting!

Olutreissu: Järjestä olut ja rakkausruoka –tasting!

Olutreissu: Maista belgialainen olut ja juusto -klassikko