Stadin Panimo uusi panimoravintolansa

Olutposti vieraili uusitussa Stadin Panimon panimoravintolassa ja haastatteli toimitusjohtaja Krista Lehtorantaa.

Stadin Panimo on yksi Suomen palkituimmista panimosta ja saanut alkunsa Helsingin Kalasatamasta yli 20 vuotta sitten. Tässä helsinkiläisessä pienpanimossa on pantu kymmeniä eri oluttyylejä sekä yli 1000 erilaista olutta, joten kokeellinen on hyvä sana kuvaamaan tämän panimon toimintaa.

Olutlasi ja oluthanatPanimon ensimmäinen sijainti oli Kalasataman vanhassa tukkuhallissa ja käytössä oli 1000 litran käymistankkeja muutama kappale. Ensimmäiset tuotteet, jotka panimosta tulivat markkinoille olivat suomalaisittain sahtia. Nämä 7,5-prosenttiset pullossa myytävät Stadin Kundi ja Stadin Friidu olivat ensimmäiset Helsingissä kaupallisesti valmistetut sahdit. Stadin Panimo sai oluitaan sekä mm. Kalaravintoloihin että Kappelin kellariin myyntiin. Myöhemmin oluita on myyty laajasti Helsingin olutravintoloissa ja ne ovat voittaneet palkintoja mm. Helsinki Beer Festival -tapahtumassa.

Stadin Panimo on tunnettu run­saasti aro­mihu­ma­loi­duista oluista, jotka kuu­mavierr­ehuma­loidaan hopback-astiassa ennen pää­käy­mistä. Kaikki oluet teh­dään tällä mene­telmällä ja sen seu­rauksena niistä saadaan hyvin aro­mi­rik­kaita.

Tällä hetkellä Stadin Panimon omistaa Timo Konttinen, vastaten mm. panimoprosessin kehit­tämi­sestä ja resep­tii­kasta. Panimo ja sen yhteydessä toimiva panimobaari sijaitsevat Helsingin Suvilahden vanhalla tehdasalueella. Suurin osa Panimobaarin hanoista on pyhitetty panimon omalle tuotannolle. Yritys tuo maahan myös runsaasti erilaisia oluita. Panimo tuottaa yleisölle myös olutmaisteluita sekä panimokierroksia.

Kuvat ja teksti: Anikó Lehtinen ja cyde. joka teki myös videon;)

Muutamia aikaisempia juttuja Stadin Panimosta;

Henkilökuvassa Stadin panimon uusi toimitusjohtaja Krista Lehtoranta

Stadin Panimo jatkaa Vakka-Suomen Panimon tuotantoa

Stadin panimo avasi myymälän Helsingissä

Stadin Panimo kuluttajaymmärrystä etsimässä

Videoesittelyssä uusin ja uudistunut Olutposti-lehti sekä tilaajaedut