TyS500 osa 8. Raumalaisen Linden Breweryn juhlavuosi.

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 8. Raumalaisen Linden Breweryn juhlavuosi.

Kun kuuntelee vanhan kansan tarinointia torilla, tulee mieleen että Rauman murre on kotoisin jostain avaruudesta. Vaikka kuinka yrittäisi,  jää vähintään puolet sanoista ymmärtämättä vaikka itse asia tulisisi jotenkin selväksi. Onneksi murremutkat oiotaan normikielellä, joten kielikylpy jää normaalin vaahtoamisen asteelle, ainakin Linden Breweryllä.

Mutta nyt vaahdotaan ainakin yhdestä asiasta. Kaupungin ehkä maineikkain panimo eli vuonna 2016 perustettu Linden Brewery täyttää tänä vuonna viis vuotta. Tämä on merkittävä virstanpylväs yritykselle, sillä jos yritys selviää viisi vuotta, on sen tulevaisuus yleensä turvattu. Näin ovat todenneet businessgurut kirjoissaan ja konsultit esityksissään, joten sovitaan nyt että se pitää myös paikkansa.

Yrityksen perustaja ja pääomistaja Mikko Linden kertoo alkuajan ympäripyöreistä työpäivistä ja seitsenpäiväisistä työviikoista, jotka ovat usealle yrittäjälle liiankin tuttuja. Mutta kun rakennetaan uutta ja sijoittajien paksua lompakko ei ole, on kuvio monesti alussa tämä. Mutta nyt panimolla menee kaikin puolin sangen muikeasti. Yritykseen on palkattu lisää porukkaa Lindenin oma poika mukaan lukien.  Santeri Lindenin panoksen myötä Mikonkin työpäivät ovat inhimillistyneet. Panimon tuotteita ei tarvitse työntää enää narulla markkinoille, vaan kysyntä on sitä luokkaa, jotta meno ja meininki on sangen iloista.

Katso tästä Linden Breweryn tuotteet
Käy tykkäämässä panimosta Facebookissa
Linden Brewery Olutpostin Oluttutkassa
Linden Brewery 5 Vuotta Juhlaolut Farmhouse Ale Reittausblogissa

Juhlaoluet odottavat etikettejään

Santeri Linden (vas.) on toisen polven oluentekijä.

Panimon myymälästä löytyy tuotteita jokaiseen makuun

Panimo on pärjännyt hyvin useissa eri kilpailuissa.

mies seisoo olutsammion vieressä

Mikko Linden on ylpeä tuotteistaan kuten varmaan kaikki Rauman oluen ystävät.

Olutmestari Linden on virallisesti koulutukseltaan vahtiperämies. Vuonna 2003 Linden jäi pois merimiehen työstä useamman seilausvuoden jälkeen ja aloitti työskentelyn pintakäsittelijänä telakka- ja meriteollisuuden projekteissa. Vuoden 2010 tienoilla oluen valmistus astui mukaan kuvioon vanhojen valmistuslaitteiden muodossa, jotka Linden ”peri” isältään. Pitkän, lähinnä yöaikaan internetissä tapahtuneen opiskelun jälkeen, alkoi prosessin opettelu käytännössä. Olutmestari Linden pitää itseään suhteellisen konservatiivisena oluen valmistajana. Ohjenuorana onkin aina ollut ajatus siitä, että valmistettavasta tuotteesta pitää pystyä valmistamaan tyylinsä mukainen.
Toiset panimot saavat ratsastaa trendien aallonharjalla, mutta Lindenin panimolla suurin nautinto saadaan esimerkiksi hyvin onnistuneen ja puhtaan makuisen lagerin tai syvän mahongin punaisen täyteläisen bitterin kaatuessa lasiin!

 

• Perustettu vuonna 2016
• Toimipaikka Raumalla, osoite Kairakatu 17, 26100 Rauma

Teksti ja kuvat: cyde
Lähde lopputeksteissä: Linden Breweryn verkkosivut

TyS500 osa 7. Viiniasiantuntijan vieraana ahvenanmaalaisessa taivaassa

https://olutposti.fi/tys500-osa-6-naureskelua-olutta-ja-siideria-open-water-brewerylla/

TyS500 osa 5. Makumatkailua Ahvenanmaalla edistää Visit Åland

TyS500 osa 4. Stallhagen on enemmän kuin pelkkä panimo

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 3. Koulu jonka penkillä viihtyy.

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 2. Kakola go go!

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 1. Ou nou lets go!

 

Olutreissu-kirja tarjoaa matkan läpi Suomen olutkaupunkien