Jussin juoma- ja ruokavinkit

Juhannus on hyvän ruuan ja juoman juhlaa. Oikeilla juomavalinnoilla kruunaat ruokapöydän herkut ja saat kaiken maistumaan paremmalta. Juhlajärjestelyjen helpottamiseksi Olutposti koosti lukijoille vinkit maistuvaan juhannukseen.

Jussin juomasuositukset

Kirpeät hapanoluet, berliner weisset ja goset sopivat apertiiviksi hyvin viilennettyinä. Samat oluet käyvät naposteluruokien kera ja vaikka kokkoa katsoessa irtokarkkien kanssa tai juustokakun kanssa jälkuruuaksi. Jos joukossa on kuohuvan suosijoita, hyvä alkujuoma on myös kuiva, kupliva siideri.

Grilliruuat kuuluvat juhannukseen ja makkaran kanssa maistuu joko rapsakka pils tai havuimaisen aromikas IPA-olut. Pitkään kypsyvät lihat sopivat hyvin maltaisten red ale-oluiden tai black IPA:n kera. Myös tummat lagerit ja amber alet käyvät hyvin grillilihojen kera.

Lohta voi hyvin loimuttaa juhannuksena. Siihen sopivia oluita ovat esimerkiksi vaaleat pale alet, greippimehumaiset NEIPAt, belgityyliset vehnäoluet tai hedelmäiset APAt. Erittäin hyvin sopii myös kuiva omenasiideri. Grillatun juuston ja kasvisten kera kannattaa tarjota samoja oluita, lisäksi niiden kanssa käy hyvin rustiikki saison-olut.

Mansikka- ja vaniljaisten jälkiruokien kera sopivat hyvin jo mainitut hapanoluet, makea omenasiideri sekä vaaleat belgityyliset ale-oluet. Kuumalla ilmalla jäätelön kanssa kannattaa maistaa erilaisia oluita, koska sekä happamat oluet että monet raikkaat IPA-oluet maistuvat myös jäätelön kera.

Illan pimetessä voi ottaa kokon loimussa palan hyvää juustoa tumman belgioluen tai täyteläisen barley winen kera tai kokeilla vahvaa englantilaista siideriä oluen vaihtoehtona.

Juhannuksen herkkureseptit

Kokeile juhannuksen ruokapöytään Olutpostin testaamat helpot reseptit ja katso niihin tehdyt juomasuositukset:

https://olutposti.fi/oluet-viileaksi/

 

Oikein hyvää juhannusta Olutpostin lukijoille!

Oluttutka

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!