Olutpostin juomavinkeillä vappuun!

Uudelleenjulkaisu vuosien varrelta eli aloitetaan vapunodostus nyt aikanaan:D

Miksi kilistää vappuna kuohuviinillä, kun voi korvata sen oluella! Pari vinkkiä kannattaa kuitenkin muistaa, kun varustautuu oluella vappuun. Olutposti neuvoo, mitkä ovat ne parhaimmat panimojuomat vappuhumuun ja -pöytään.

Vapun kilistelyyn käyvät hyvin pirteän hedelmäiset oluet, jotka voi myös tarjoilla samppanjalasista. Hyviä oluttyylejä juhlakilistelyyn ovat erilaiset hapanoluet, joista varsinkin marjaisen kauniit vaaleanpunaiset berliner weisset, kriekit ja sour alet sopivat vappuun. Toinen hyvä vaihtoehto on raikas vaalea lager ja pils tai kupliva saison-olut, koska alkumaljaoluiden tulee valmistaa suu raikkaudella ja kuivuudella ruuan nautintaan. Eikä siksi kannata unohtaa kuivaa omenasiideriä, joka sopii myös juhlamaljaksi.

Vapun sillikselle voi tarjota kalojen kanssa vaaleaa vehnäolutta, perinteisesti lageria tai raikasta golden alea. Hyvä vaihtoehto on myös kevyemmät saison-oluet tai makeahko omenasiideri. Samat oluet sopivat brunssipöytäänkin ja ovat ruokakäytössä hyvin monipuolisia.

Kevään ensimmäisen grillikattauksen kanssa sopivat viileänä tarjottavat tummat lager-oluet tai bockit, jos tarjolla on grillimakkaraa. Grillilihan kanssa taas IPA-olut— tai sen kevyempi vaihtoehto APA – ovat oivia vaihtoehtoja, mausteisten grilliherkkujen kanssa taas hieman makea amber ale -olutkin käy. Grillattujen kasvisten tai vaikka grillijuuston kanssa vaalea vehnäolut on takuuvarma valinta. Vappuna on myös hyvä järjestää olut ja makkara -maistelu, johon voit katsoa vinkit Olutpostin olut ja makkara -tastingista.

Grilliherkkujen kanssa käyvät hyvin siiderit, erinomainen siiderityyli kasvisruokien kanssa on sameahko, hyvin omenainen siideri, grillilihojen nauttiessa taas hieman tammisten englantilaistyylisten siiderien seurasta.

Erilaisten kakkujen kanssa kannattaa tarjoilla pienistä laseista hapanta berliner weisseä tai lambicia. Tuhtien suklaakakkujen kanssa menee myös paahteinen imperial stout. Vappujen perinneherkku on munkit, ja niiden kanssa maistuvat joko hapanoluet tai sitten rohkeampi valitsee munkkijuomakseen katkeroisen IPA:n, jossa munkin rasva taittaa oluen humalointia.

Vappuiltaan voi varata muutaman lämmittävän barley winen ja palan hyvää, kovaa cheddaria tai goudaa.

Jos vietät vappua ulkona, satsaa silti oikeisiin olutlaseihin tai juo pullosta. Muovilasista juominen pilaa oluen. Muista myös, että pullonsuusta juotuna olut maistuu miedommalta, koska sen tuoksut eivät pääse nenään asti. Jos vappua juhlitaan piknikillä puistossa, jokainen voit ottaa oman lasinsa, jolloin myöskään ei tarvitse pelätä lasien sekoittumista. Vaahtoavaa vappua!

Katso myös helpot vappureseptit!

Siiderimunkit ja vapun herkkureseptit