Tys500 osa 11. Kuopiossa pelataan kosteaa kivi, paperi ja sakset peliä

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 11. Kuopiossa pelataan kosteaa kivi, paperi ja sakset peliä.

Kotiseutu pohjois-karjala lähenee. Sen huomovvaa heti kun kaksoiskonsonantit alakkaa paukkaa korvissa ja lupsakkuus läpsässöö poskille. Näin käy myös liemipiälliköiden kanssa RPS Brewingillä joka eli savoksi Rock Paper Scissor Brewing.

Tämä useita palkintoja eri olutkilpailuissa voittanut panimo on tunnettu myös yhteistyöstään niin jalkapallon, radio rockin kuin Valamon luostarin kanssa. Yhteistyötä korostetaan kaikissa toimissa ja se tuntuu olevan heille luontevaa. Millainen oli panimon alkutaival ja missä mennään nyt?  Näistä ja monesta muusta kertovat teille panimon piällysmies Samuli Huuhtanen sekä master brewer Aki Railamaa.  Suapi kahtoo mitä alla olevalla rainalla rupatellaan.

Ja siten muutama kuva olkaa hyvä.

 

MIes pakkaa olutta

Juomapakkausta pukkaa ulos tiuhaan tahtiin

Pullotuskone käy korkeilla kierroksilla panimon osakkaan Petteri Pirhosen ohjauksessa.

Käymään tänne tultiin eikä olemaan!

MIes seisoo pöydän takana

Ihminen tarvitsee myös oheistuotteita. Lassi Somero tyydyttää kansalaisten toiveet niiltä osin. Samuli hoitaa myös markkinointia laajalla toimikuvalla. Leppoisa savolainen kuten kuvioon kuuluu.

Silloin elämä ei valu hukkaan kun palkintoja pukkaa. Vaikka näitä riittää ei ne nouse RPSllä tukkaan.

Kuka muistaa tämän? Huima veto joka ylitti mediakynnyksen niin meillä kuin muualla

Maailmanluokan Stoutti!

maisemakuvaa Puijolta

Kuopio näyttää pieneltä yläilmoista Puijolta.

Oluttuoppi ja ruokalista

Kuopiossa käydessä on pistäydyttävä aina legendaarisessa muikkuravintola Sampossa. Jos käyt paikalla on nauruhermoissa pidättelemistä sangen humoristisen ruokalistan parissa.

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa

Yhdistän tässä Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa (TyS500) blogissa asiat, jotka ovat minulle rakkaita. Siis matkailun, kohtaamiset ja videoiden tekemisen. Tietenkin itse Oluen ja hyvä ruoan lisäksi. Tällä reissulla matkamme vie  Suomen rannikkoa ylös Perämeren perukoille, Savon kautta Karjalaan ja takaisin Stadiin. Vierailen muutamissa Olutpostin kumppanuuspanimoissa ja -ravintoloissa, jotka ovat mukana Oluttutkassamme .

Kaikki siis 500 tunnissa, joten eipä tarvitse hötkyillä ei. Siispä matkaan polkupyörät auton perässä, kuvauskamat takapenkillä ja takakontti pullollaan tavaraa. Kyseessä on 11-osainen sarja joka ilmestyy Olutpostin verkkoon aina keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Teksi:cyde

Video: cyde ja leikkaus Harri Soinila

Hurmaava Hailuoto ja sen ylpeys Hailuodon Panimo.

TyS500 osa 9. Tarinaa Porista ja mallasviskin juhlavuosi

TyS500 osa 8. Raumalaisen Linden Breweryn juhlavuosi.

TyS500 osa 7. Viiniasiantuntijan vieraana ahvenanmaalaisessa taivaassa

https://olutposti.fi/tys500-osa-6-naureskelua-olutta-ja-siideria-open-water-brewerylla/

TyS500 osa 5. Makumatkailua Ahvenanmaalla edistää Visit Åland

TyS500 osa 4. Stallhagen on enemmän kuin pelkkä panimo

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 3. Koulu jonka penkillä viihtyy.

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 2. Kakola go go!

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 1. Ou nou lets go!

RPS Brewingille palkintoja maailmalta vuosipäivän kunniaksi

Olutpostin lasissa: RPS Brewing ja Veikkausliiga Ultra Lager

RPS Brewing ja Veikkausliiga rakentavat yhteispeliä

Olutreissu: Missä kannattaa juoda olutta Itä-Suomessa?